Googlighting или как Microsoft атакува Google Apps

Googlighting или как Microsoft атакува Google Apps

Googlighting или как Microsoft атакува Google Apps

Последните дни скандалите между двата интернет гиганта Microsoft и Google набраха нова сила. Microsoft обвини Google, че тайно събира лична информация на своите потребители, като междувременно ги заблуждава с новата си политика, а вчера пусна видео, което атакува директно Google Apps и техните най-големи слабости.

Вчера Microsoft стигна поредния си връх в обвиненията срещу подхода на Google към неприкосновеността на потребителите, като пусна статия в своя блог, с която твърди, че има нови констатации относно това как интернет търсачката заобикаля защитата на браузъра Internet Explorer, за да постави т.нар „бисквитки“ за следене на хората в интернет.

Но компанията не спря до там. След това пусна и видео, което носи името Googlighting и олицетворява продуктивността на приложенията на интернет търсачката Google Apps като Googen Apperson – лицемерен и дразнещ търговски агент, който закъснява с 1 час за срещата си.

Apperson има 12 години опит в рекламната индустрия и се среща с ръководител на дадена компания, за да и продаде своя Google софтуер. Мениджърът задава много въпроси, като продавачът се свива стола си, тъй като не е в състояние да отговори на повечето от тях.

Без да споменава каквито и да е имена, целта на видеото е да привлече бизнеса към Office 365 – облачният софтуер на Microsoft. Той предлага Word, Excel, PowerPoint, Exchange и SharePoint в „облака“ (външни сървъри), за да могат работните екипи в различни компании и градове да постигнат по-добро сътрудничество. Технологичният гигант се надява да позиционира софтуера си като по-добър по отношение неприкосновеността на данните, имайки предвид последните промени по Политиката на поверителност на Google.

Въпреки че някои хора може и да не намерят рекламата забавна, тя представя доста реална гледна точка. Примерът, който може да се даде е с Microsoft Excel – по отношение създаването и управлението на електронни таблици, той е много по-напред от Google Apps и е едно от най-важните приложения, което бизнесът използва в днешни дни.

Тук може да видите пълното видео:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k4EbCkotKPU#!