13 факта за Pinterest потребителите

13 факта за Pinterest потребителите

13 факта за Pinterest потребителите

Скоро открих лек за пристрастяването към Facebook и това е Pinterest. Е, не съм открила топлата вода. Затова пък откривам всеки ден нови и нови неща там. И точно открих тази интересна инфографика за потребителите на хитовата в момента социална мрежа Pinterest. Вижте я, коментирайте и както колегите от Mashable питат, така и нас ни интересува: Къде прекарвате повече време, във Facebook или Pinterest? Това е въпрост към потребителите и на двете мрежи, а ако ви заинтригува всичко това, пишете ми, ще ви пратя покана.

И всъщност фактите са:

Голямата част от потребителите са майки, a 28% от потребителите имат доход на домакинство от над $ 100 000 годишно и прекарват средно по близо 16 минути в мрежата. 50% от потребителите имат деца, 68.2% са жени. 5-те най-известни марки в мрежата са малко познати в България, а най-хубавата от тях е на 5-о място – нашите колеги от Mashable. От май 2011 г. уникалните потребители са се увеличили с 2702.2 % и най-много потребители са във възрастовата група от 25 до 34 години (27.4%), като от Facebook 97% са жени. Средно на ден има 1.36 милиона потребители! Има и инфо как споделяме там – с бутона Pin It или репин – аз съм 50 на 50 по последни данни.

Всъщност изводът е, че Pinterest e хубаво, ново, интересно и забавно. Използвано правилно, може да бъде част от социалния арсенал на бизнеса в мрежата. Както и досега ви пожелавам приятно забаление в социалните мрежи и не вярвайте, ако някой ви каже, че са вредни… има лек и той е Pinterest!