Уникална улична инсталация за срещи ще бъде открита в София

Уникална улична инсталация за срещи ще бъде открита в София

Уникална улична инсталация за срещи ще бъде открита в София

Уникална градска инсталация – общ проект на 20 водещи български дизайнери, скулптори, програмисти и специалисти по роботика, ще бъде открита в центъра на София.

Нейната цел е да превърне градина "Чайка” (на кръстовището на ул. Гурко и ул. Раковски) в "легендарно" място за срещи. Инициативата е вдъхновена от кампанията на популярна марка бира.

Инсталацията ще пуска кратка мелодия и романтично осветление. Включването й става чрез специален софтуер, който се свързва с мобилното устройство на потребителя. Система за геолокация удостоверява, че местонахождението му – градина "Чайка”.

С размери 2,70 м на 3,40 м и тегло от близо един тон, инсталацията е едно от най-големите по рода си интерактивни решения у нас. Изграждането отнема над 3 месеца работа на 20 български дизайнери, програмисти, скулптори и специалисти по роботика.

Координацията е дело на експертите по мобилни структури Puket, а идейният и архитектурен проект – на Трансформатори.

Специалистите по роботика от Роботев и триото Кинетик са отговорни за хардуерното изпълнение на инсталацията, а ИТ специалистите от IT 360 – за мрежите и живото предаване в интернет.

Инсталацията ще бъде разположена в периода 27 март – 29 април в градина "Чайка". Откриването е на 27 март от 18:00 ч. Използването й е безплатно.